уторак, 17. јун 2014.

"Примена Интернета у реализацији верске наставе" у Студеници

У Православној Епархији Жичкој се традиционално на самом завршетку наставне године у манастиру Студеница окупљају вероучитељи ове Богом чуване епархије, да сумирају резултате рада у претходној школској години. На наше велико задовољство ове смо године били део тог значајног скупа.

Имали смо велику част да, захваљујући позиву свештеника Миломира Радића, епархијског координатора за верску наставу, у конаку манастира Студеница одржимо наш семинар "Примена Интернета у реализацији верске наставе".

Општи утисак је да су колеге вероучитељи добро одреаговали на изложену проблематику, посебно се интересујући за могућности блога као веома моћног средства за припрему и реализацију часова верске наставе, али и за комуникацију са ученицима, њиховим родитељима и локалном заједницом када су и друге релевантне информације из Црквеног живота у питању.


Да је семинар "Примена Интернета у реализацији верске наставе" и овога пута успешно реализован сведочи и чињеница да су полазници изразили жељу за наставак сарадње кроз одржавање и другог програма стручног усавршавања који смо, у сарадњи са Регионалним Центром Смедерево акредитовали за период школска 2014/15-2015/16.